Veckosallad
Ingredienser:
½ kg vitkål som strimlas fint
½ kg mörötter som strimlas fint
1 liten purjolök som finhackas
1 röd paprika som hackas fint
Lag:
1 dl rapsolja
3/4 dl vitvinsvinäger
½ dl strösocker
Gör så här:
Koka upp socker , vinäger, olja.
Låt svalna.
Riv vitkålen och morötterna.
Strimla purjolöken och paprikan fint.
Häll över lagen.
Förvaras i tätsluten burk i kylskåpet.
Ställ fram så pass mycket som går åt så håller sig
salladen resten av veckan i kylskåpet.
Passar till det mesta i maträtter
men passar även väldigt bra som mellanmål.
Bon Appetit:)
I vår familj på 4 persioner så gör jag 2 satser i veckan.
Kommentarer
Postat av: Emma
Tack!:)
Fin blogg, btw(;
Trackback