Veckosallad



Ingredienser:

½ kg vitkål som strimlas fint
½ kg mörötter som strimlas fint
1 liten purjolök som finhackas
1 röd paprika som hackas fint

Lag:

1 dl rapsolja
3/4 dl vitvinsvinäger
½ dl strösocker

Gör så här:

Koka upp socker , vinäger, olja.
Låt svalna.
Riv vitkålen och morötterna.
Strimla purjolöken och paprikan fint.
Häll över lagen.
Förvaras i tätsluten burk i kylskåpet.
Ställ fram så pass mycket som går åt så håller sig
salladen resten av veckan i kylskåpet.

Passar till det mesta i maträtter
men passar även väldigt bra som mellanmål.


Bon Appetit:)


I vår familj på 4 persioner så gör jag 2 satser i veckan.



Kommentarer
Postat av: Emma

Tack!:)

Fin blogg, btw(;

2010-09-17 @ 20:55:35
URL: http://emmastrombeerg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0